Title :
Location :
Year :
Client :
Stonechina Outlet
Cardiff Bay
2005
Stonechina
Project Description :

The Interior design commission for Stonechina involved the challenge of launching a new brand for stone products sourced from China in a warehouse environment.


The existing premises were located in an ‘out of town’ trade park and the success of Stonechina would rely in part on the ability of this new facility to capture the imagination of the public and hence generate recommendations and repeat business. Consequently, in Rio’s response to the brief, we felt it was important to challenge people’s preconceptions as to the use of stone.


Therefore, the granite counter being the first point of contact between the public and Stonechina became the focus for this first impression of the business and the ‘floating’ image of this heavy element reflected Stonechina’s refreshing approach to the use of stone.