Title :
Location :
Year :
Client :
Retirement Village
Penygarn, Wales
2008
Anonymous
Project Description :

The masterplan concept evolved the clients’ desire to create a community with a distinct character and sense of place. The design pays deference to the quality of the site’s mature landscape setting underpinned by an understanding that the development must engage and enhance the existing community.

 

There has been a conscious decision to include a diverse mix of uses on the site that will compliment and enrich the local area. The proposals provide accommodation that not only serves the particular requirements of the development, but also the wider community.

 

The masterplan pivots on a ‘Village Green’ which forms the heart of the first phase of the development. This public square is conceived as a social space surrounded by community facilities such as shops, fitness suite, pub, leisure facilities, hairdressers, restaurants, etc. In addition, as an adjunct to this space, the existing Chapel will be converted into a ‘Village Hall’ which will be used by the community.

Cookies + Privacy Policy