• iHub
  • iHub
  • iHub
Title :
Location :
Year :
Client :
iHub Competition
Daventry
2008
Northampton University
Project Description :

Rio Architects submitted this scheme for the IHUB Building competition, which asked for ideas and concepts for an exemplar information Hub and office building. The building was envisaged to be a sustainable centre of excellence and the building was to support education, training, conferences and business incubation in Daventry.

 

Our design proposals centred around the principle features of the site and the proposals of the wider Daventry masterplan. The site layout focuses on the existing canal as a source of energy for a heat pump system, and also a form of transport to and from the site.

 

The building was perceived as wings of East and West facing office spaces attached to a central social street which was designed to accommodate break out spaces from the conference areas and offices. These spaces would encourage innovation between separate user groups through informal meetings and information gathering / sharing.

 

A planted roof over the structure provided a public footway through the site connecting different routes through the City.

Cookies + Privacy Policy